Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FALUNAPOK 2017

TOURISM INFO

MEGHÍVÓK, HÍRDETŐK

 KLIKK A KÉPRE...

Útmutató a Székelyek

Nagy Meneteléséhez 

 

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

EMAIL

Facebook Like Box

 
image
Helyszűke miatt csupán 15 gyereket tudnak fogadni, pedig lenne még jelentkező
 
Múlt év novemberében avatták fel a Páter Bartók Albert ferences szerzetesről elnevezett napközi otthont a Perkő alatti nagyközségben. Az önkormányzat által felújított ingatlanban, a dévai Szent Ferenc Alapítványnak köszönhetően, 15 nehezebb sorsú gyerekkel foglalkozik Mátyus Emese nevelő.

Ottjártunkkor, 13 órakor már javában zajlott az iskola utáni tevékenység a napköziben: 6 és 12 év közötti gyerekek uzsonnáztak, majd tanulták a leckét. Nem könnyű ezt a sok apróságot felügyelni, segíteni nekik, hiszen minden osztályból kerül egy-két gyerek, és ez más-más hozzáállást feltételez a korkülönbség miatt.

Az otthon látogatói különféle családok tagjai: vannak, akiknek a szülei elváltak, másoknál pedig sokáig dolgoznak, vagy éppen nyugdíjasok, így jól jön a nevelőnő és a napközi által nyújtott segítség. A tevékenység délben kezdődik, az étkezés után megoldják a házi feladatot, leckét tanulnak, de jut idő játékra és más szabadidős tevékenységre is, hiszen kedvező idő esetén szánkózni és korcsolyázni is jár a csipet-csapat.

A foglalkozás hétfőtől péntekig zajlik, a vakáció idején és hétvégén a szülőkkel van a napközibe járó tíz fiú és öt kislány. Egyelőre ekkora létszámmal birkózik meg az otthon (bár a nevelőnő szerint még lennének jelentkezők), viszont az épület ennél több gyereket nem tud befogadni. Mátyus Emese elmondta: az átadás után jelentkeztek segítőkész emberek, akik tartós élelmiszert adományoztak, ilyen jellegű felajánlásokat továbbra is szívesen fogadnak. 

Szerzõ: Hírmondó