Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FALUNAPOK 2017

TOURISM INFO

MEGHÍVÓK, HÍRDETŐK

 KLIKK A KÉPRE...

Útmutató a Székelyek

Nagy Meneteléséhez 

 

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

EMAIL

Facebook Like Box

 
image
Újabb testvértelepülés
1932-ben jött létre Nyékládháza település
 
Bár hivatalosan nem szentesítették, a szóbeli megegyezés megtörtént, így Nyékládháza város révén újabb testvértelepülése van Kézdiszentléleknek.

A szándéknyilatkozatot a nyékládházi önkormányzat fogalmazta meg, amelynek képviselői a vidékre látogattak, és nagyon megtetszett nekik a Perkő meg az alatta fekvő település is. A város honlapján olvashatjuk: 1932-ben kerülhetett fel először a térképekre a Nyékládháza név Mezőnyék és Ládháza községek közigazgatási egyesítésével. Valójában Ládháza is a régebbi eredetű Nyéknek köszönhette létezését, így gyakorlatilag a két település újra egymásra talált, fél évezred eltérő, mégis egymással szorosan összefüggő fejlődés után. 

Kézdiszentléleknek eddig Fonynyal, Szentgállal, Gönccel, Alsónyékkel és Budapest XI. kerületével volt testvértelepülési kapcsolata. Ez utóbbiak ma, október 23-án jönnek küldöttségbe, és hangerősítőt ajándékoznak a Petőfi Sándor Művelődési Otthonnak, az intézménynek már korábban is hoztak felszerelést. Szárazpatak testvértelepülésének, Piliscsabának a küldöttei az elmúlt hetekben jártak Felsőháromszéken.

Szerzõ:Hírmondó  |