Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FALUNAPOK 2017

TOURISM INFO

MEGHÍVÓK, HÍRDETŐK

 KLIKK A KÉPRE...

Útmutató a Székelyek

Nagy Meneteléséhez 

 

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

EMAIL

Facebook Like Box

Szépül a községközpont

Több munkálatot végeznek 

 

image
Állnak a kapufélfák, már a járdaburkolat készül
Kézdiszentléleken nagyjából a végéhez ért a hosszú évek óta készülő turisztikai központ építése, javában dolgoznak a Porondon, és a községközpontban is jórészt leöntötték az aszfaltot.

A Porondon az Angustia Egyesületnél nyert pályázatuk révén egy szép parkot alakítanak ki, lassan körvonalazódik a szemlátomást nagyon ízléses zöldövezet majdani formája: a bejáratnál már áll két székely mintázatú kapufélfa, ott jártunkkor épp a járdaburkolatot rakták le a kivitelezők.

A turisztikai központ teljesen elkészült, az épületet berendezték, a működés beindításához még annyi szükséges, hogy a gyulafehérvári finanszírozó is elvégezze az ellenőrzéseket. Az ingatlan előtti terület rendezését az önkormányzat tervezi elvégezni – tudtuk meg Balogh Tibor polgármestertől.

 

A községen átvezető megyei út aszfaltozásával is jórészt elkészültek, amivel azért vártak eddig, hogy az önkormányzat tudja elvégezni a járdák felújítását, és az út menti parkolók kialakítását. Az is jó hír, hogy szintén idén a templomtól a patakig egy zárt sáncot építenek, a betonnal burkolt csatorna azt a vizet hivatott elvezetni, ami a Perkőről a műútra folyik be nagy esőzések után.